Képtár > Geolino képgaléria > Programok Halimbán

Címe  +   - 
Fájl neve  +   - 
Dátum  +   - 
Pozíció  +   - 
Gyógynövéányismereti tábor 20120_0615 120.jpg
Gyógynövényismereti programok 305 MegtekintésSzalai Miklós Gyógynövényeskert Bemutató és Oktatóközpont meglátogatása. Szakmai kísérettel és háromféle gyógytea kóstoltatással egybekötve mutatjuk be a Magyarországon egyedülálló, 2010-ben felújított impozáns gyógynövény bemutatóhelyet.
gyógynövényes.jpg
Szalai Miklós Gyógynövényeskert313 MegtekintésSzalai Miklós Gyógynövényeskert Bemutató és Oktatóközpont
Halimbai Kis-tó~0.jpg
Halimbai Kis-tó304 MegtekintésSzépen rendezett horgásztó jó kirándulóhely.
IMG_3488.JPG
Szalai Miklós Emlékház326 MegtekintésSzalai Miklós Emlékház mellett Gyógynövény Tankert és a Helytörténeti Gyűjtemény is található.
IMG_7624.JPG
Bakony túrák317 MegtekintésGyalogtúra a Padragi-víz völgyében (7,5 km). A túra során különleges sziklaalakzatok között haladnak el a csoportok - "Oroszlán Szikla" -, látogatást tesznek egy csodálatos szurdokvölgybe, felkeresnek egy természetes karsztforrást, valamint egy híres barlangot is.
IMG_7690.JPG
Séta a Malomvölgyi pihenőparkba319 MegtekintésIsmerkedés Halimba helytörténetével (Kossuth emléktábla, Barcza kúria), a helyi növényvilággal, geológiai érdekességekkel, "Szent László pénz" keresés és a "legenda ismertetése".
Kézművesfoglalkozás 1_.jpg
Kézműves foglalkozás315 MegtekintésGyertyakészítés méhviaszból.
Kézművesfoglalkozás 2_.jpg
Kézműves foglalkozás303 MegtekintésTöbbféle lehetőség közül választhatnak a gyerekek.
Méhecskesimogatás.jpg
Méhecskesimogatás354 MegtekintésMráz Attila halimbai méhész betekintést nyújt a méhek szorgos életébe, az általa készített „üvegkaptár” falain keresztül (védőfelszerelést biztosítunk)
P1190487b.jpg
Üveggyár látogatás338 MegtekintésKézi üveghuta megtekintése. Egy boros- vagy pezsgőskehely készítés folyamatának végigkísérése: üvegfúvás, szárhúzás, talpkészítés, pattintás, csiszolás, beégetés. Csak hétköznapon, munkaidőben, előzetes egyeztetéssel.
p_halimba_198-198g7lAfbFMUf.jpg
Herbaporta272 MegtekintésFalusi vendégasztal szolgáltatás keretében a megtermelt alapanyagokból saját receptek alapján készülnek a savanyúságaink, befõttek, szörpök, lekvárok. A sertésekbõl házikolbász szalonna, sonka. Ezeket a hagyományos recepteket egészítem ki, erõsítem fel akár hagyományos, akár újszerûnek mondható fûszerezéssel, melyhez a megszerzett fûszernövény termesztõi tudás szolgáltat alapot. Rendszeresen fõzünk közösségi rendezvényeken, fõzõ versenyeken.
_DSC5865.JPG
kovácsolás191 MegtekintésMegújult programmal állunk idéntől a csoportosan érkező vendégeink rendelkezésére. Tartalmas, érdekes program elérhető áron, helyben. Igény szerint kovácsotvas ajándéktárgyak kaphatók, rendelhetők.
12 fájl 1 oldalon